Започват работилниците за иновации, част от Aкадемия „Иновация в действие 2”

  Innovation in action Logo Click to enlarge
Академия „Иновация в действие 2” събра над 240 кандидати от цяла България и чужбина, които желаят да развиват идеи и проекти по основните теми на Академията: устойчиво развитие на средата около нас; здравословен живот и безопасност; технологични иновации за устойчиво развитие. 

На 30 март стартира вторият етап от социално-отговорния проект на Солвей Соди, където в рамките на месец в София и Варна ще се проведат работилници за иновативни проекти. 

Второто издание на Академията се радва на 50% по-висок интерес от пилотната част на инициативата през 2012-2013 г. Специално заради повишения интерес и големия брой кандидати с добри резултати на теста, организаторите решиха да увеличат бройката на допуснатите участниците и откриват по 10 допълнителни места за работилниците в София и Варна. Най-много студенти, записали се за участие в академия „Иновация в действие”, са от Нов български университет, СУ „Климент Охридски”, УНСС, Икономически университет – Варна, Югозападен университет и Великотърновски университет. Интерес е проявен и от студенти в чуждестранни университети от Австрия, Гърция, Италия, Холандия и Швеция.

Целият екип на „Солвей Соди” е щастлив да види ентусиазма и проактивността в младежите, които имат желание да останат тук и да променят средата, в която живеем. Благодарение на работилниците този стремеж към развитие ще бъде утвърден и младите иноватори ще се научат как да бъдат предприемачи”, коментира големия брой желаещи да участват в работилниците Спирос Номикос. 

По 35 души в София и Варна ще участват в работните сесии по иновации, а младежите извън тези градове ще имат възможност да развиват проектите си въз основа на онлайн материали от сесиите. Работилниците дават възможност на участниците да получат знания и умения за устойчиви иновации, както и да повишат мотивацията и увереността си за реализацията на проекти.