Студенти и ученици станаха „Мениджъри за един ден“ в Солвей Соди

За поредна година на 25.03.2015 г. Солвей Соди се включи в националната инициатива на фондация „Джуниър Ачийвмънт България“ - „Мениджър за един ден”.

  Manager for a day Click to enlarge

Студенти от Икономически университет – Варна, имаха шанса да се запознаят и разговарят с г-н Спирос Номикос, Мениджър на 2014 г. Акцент в разговорите бяха иновациите и социално-отговорният проект на Солвей Соди Академия „Иновация в действие“.

Анелия Димова и Неделчо Едрев запознаха бъдещите икономисти с управленската структура на предприятието, с професионалните ангажименти на мениджърите, като изразиха надежда, че това посещение в „Солвей Соди” ще помогне за професионалната ориентация и реализация на студентите. 
Васил Бонев показа на младите икономисти производствените инсталации и те останаха впечатлени от мащабите на содовия завод, от направените инвестиции и съвременното управление на производствения процес, от усилията, които се полагат в сферата на безопасността и опазването на околната среда. Запознаха се с историята и с бъдещите планове за развитие на нашите дружества.

Ученици от 10 и 11 клас от СОУ ,,Димитър Благоев”, Провадия, посетиха Провадсол, където Тихомир Костов ги запозна със зала за управление и контрол на технологичния процес, сондажни площадки за добив на разсол, работилници за ремонт и техническо поддържане на технологично и сондажно оборудване.

Студенти от Нов български университет и ВУЗФ станаха „мениджъри за един ден“ в софийския ни офис, където Теодора Борисова ги запозна с длъжността на специалиста "Връзки с институциите" и им предостави детайлна информация за група Солвей, както и за Солвей Соди и филиали.