Националният конкурс "Най-зелените компании в България" на B2B Media е уникална надпревара за отговорните компании у нас. От самото си начало преди 11 години, събитието се превърна в емблема на бизнеса, който се е ориентирал към устойчиви политики. През м. май 2021 г. класацията на b2b Media отново оцени и отличи най-зелените компании, опериращи в България. Присъжданите отличия отразяват развитието на бизнес средата в България и имат за цел да насърчават компаниите, които са в крак с устойчивите тенденции. В тазгодишната надпревара участваха компании, които дори и в условията на пандемия и всевъзможни затруднения, имат зелени кампании, инициативи, инвестиции или устойчиво развитие и самоинициират действия и каузи за по–здравословна среда.

Солвей Соди получи заслужената първа награда в категория „Устойчиви практики по време на пандемия“. Отличието беше връчено за проведената в края на 2020 г. дигитална кампания по безопасност за децата в автомобила „С предпазен колан на задната седалка“. Иновативното онлайн издание на проекта беше част от Дните за доброволчество на Група Солвей. Пандемията не ни попречи да проявим креативност и само в рамките на 4 дни да проведем онлайн презентации пред над 3000 ученици от Варна и региона. Всички те вече знаят как да пътуват безопасно в автомобила и че предпазните колани спасяват живот. Емблематичната за Солвей Соди инициатива започна през 2016 г. с присъствени интерактивни презентации за учениците от 1 до 4 клас. В първото издание обхванахме над 14 000 деца с помощта на много наши партньори и съмишленици, както и с ценната институционална подкрепа на Община Варна, РУО-Варна, ОД на МВР-Варна, Червения кръст и много други. Пандемията промени формата, но не и съдържанието на инициативата. Постигнат бе най-важният резултат и основна цел на кампанията – спасяването на детски живот.

Устойчивостта на инициативата и ангажираността на Солвей Соди в кампании за корпоративна социална отговорност впечатлиха компетентното жури и донесоха поредното отличие за компанията, която доказа, че дори и в година на безпрецедентна пандемия, остава вярна на принципите си да твори добро.   

B2b Media Award